SMJKs Påskekrim 2021

Del 3: Åstedet er sikret og det er oppmøte i kafévogna.
(En påskefortelling av Claes Lislerud)

Nede på stasjonen, denne tidlige morgenen, var det et stort oppbud av folk. Ryktet om drapet hadde visstnok spredt seg fort. Jernbanepersonalet og politibetjentene som hadde vært på vakt om morgen hadde sperret av vogn nr 26 og flyttet alle som hadde tilhold i denne vognen under natten over til kafévognen lengst frem i toget.
Inne i serveringen hadde NSB servert ostesmørbrød og kaffe. Disse var innpakket i plast og de reisende var ikke akkurat overbegeistrede over smaken. Blant de reisende satt et reisefølge fra Storbritannia. Her var Mr. Smith som var avdelingsleder for flydeler i den velrenommerte bedriften Bogus Parts Inc., Skotten John McAdam som var eier av et pukkverk utenfor Edinburgh. Og ikke minst støvsugerselgeren Niel Fish. Disse tre var ivrige sportsfiskere å hadde blitt invitert til Lofoten av Henningsvær Gjeddefiskelag.
Også andre selgere var ombord i kafévogna. Bibelselger Johannes «Jesus» Kristiansen, kulelagerselger Bjørn Ring og Finn Fram i fra svenske kartprodusenten Vilseleda Professional.

Saks-Holmseth gikk inn i sovevognen for å se på åstedet. Inne i sovekupé 5 lå en middelaldrende mann i sengen. Det var ikke noe blod å se ved første øyekast men det var tydelig at mannen var død.

-«Hvem var det som fant han?» spurte Stein.
Betjenten som holdt vakt svarte at det var konduktøren.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *