SMJKs Påskekrim 2021

Del 2: Mord er oppdaget og politiet blir engasjert.
(En påskefortelling av Claes Lislerud)

Kriminalbetjent Stein Saks-Holmseth bråvåknet av den kraftige lyden fra gangen. På vegghylla var det en infernalsk ringing i telefonen. Saks-Holmseth angret med en gang at han hadde åpnet korken på den nye Famous Groose flasken han hadde kjøpt og fortært mye av dagen før. Ringingen for som et ekko rundt i hodet hans og han innså at den ikke ville forsvinne hvis han ikke sto opp og tok den telefonen. Han var jo tross alt på vakt denne påsken. Gutta på politistasjonen hadde på ettermiddagen dagen før ønsker hverandre en god påske og alle gledet seg til en drøy uke med ferie. Alle, unntatt de som skulle ha vakt. Saks-Holmseth var en av dem som ikke gledet seg til å ha vakt. Det hadde vært et sabla styr i fjor med etterforskningen av drapet på skogeier Gran, og i år håpet han på å få kunne nyte godværet som var meldt. Den infernalske ringingen ga seg ikke og gjorde at han måtte stå opp.

-«Du må komme! Du må komme nå!» nærmest tryglet den sylferske politibetjenten som satt vakt på stasjonen nede i Sjøgata.
-«Hva er det?» spurte Saks-Holmseth.
-«D-d-det har vært mord på nattoget» svarte det med skjelvende stemme fra andre enden.
-«Hva!?!»
-«Ja, sjef. Stasjonsmester Braathen på jernbanen ringte nettopp.»
-«Jeg kommer» svarte Saks-Holmseth og beroliget betjenten.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *