SMJKs Påskekrim 2021

Del 4: Avhørene bærer frukter og politiet er på sporet av hvem den avdøde er.
(En påskefortelling av Claes Lislerud)

Kontoret til Stein Saks-Holmseth var svært spartansk men samtidig meget ryddig. Det var nesten så man kunne tru at han ikke gjorde noe, men Stein var en meget nøyaktig og strikt type. Spesielt når det gjalt arbeid. Ja, han hadde et alkoholproblem. Men det var det da mange i samfunnet som hadde, mente Saks-Holmseth. På skrivepulten lå rapporten fra gårsdagens arbeid på toget. Betjentene hadde tatt personalia av alle som var i sovevogna natten da drapet skjedde og alle sammen hadde fått gå fra jernbanestasjonen.

Stein Saks-Holmseth hadde fått litt å tenke på denne påsken allikevel. Hvem var denne drepte mannen og hvordan hadde han dødd. Avhørene som hadde blitt gjort hadde ikke gitt noen umiddelbare svar. Tone og Trude hadde fortalt om mannen som satt bak Trude i Trondheim, og som de haddde sett ombord i vognen seinere den kvelden. Tone mente hun kjente igjen mannen fra tidligere.

Tone og mannen Inge hadde for litt siden bygget bygget hus, og Tone mente denne mannen hadde vært med byggingen.

Nå hadde etterforskeren noe å gå på og antagelsene kunne bekreftes av bestillingslistene for nattoget. Navnet på den som hadde kupé 5 var i følge listene Stein Fjellberg, men identifiseringen av den avdøde var ikke klart.

Tone fortsatte fortalte også at hun hadde sett herr Fjellberg i en ganske heftig diskusjon med engelskmennene på perrongen i Trondheim før toget hadde kjørt.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *