SMJKs Påskekrim 2024

Sandra og Wolfgang innrømmet ganske raskt at det var dem som hadde gjennomført ranet å tatt esken ombord på toget. De hadde hoppet ombord på nattoget i Mo i Rana, etter å ha reist dit fra Fauske tidligere på dagen. 

De hadde ventet til roen hadde lagt seg og de hadde passert Bolna før de hadde sneket seg inn i postvogna. Der bakbandt de postmennene Due og Horn å startet å lete etter pakken som var adressert til J. Tømmerbakk Musikk. Siden den var merket med store NAI merker fant de den ganske raskt og kunne forlate postvogna. De holdt seg så i ro i kupeen de hadde leid å gikk av toget på Fauske. Der hadde de parkert bilen og kjørte så mot Bodø. 

Hva hadde så motivet vært for å ta akkurat denne pakken med en ekslusiv blokkfløyte. Jo, firmaet Norsk Accordion Import Inc. var meget store innenfor import av musikkinstrumenter. Og de drev stort innen import av trekkspill, sekkepiper, banjo og blokkfløyter. Sandra hadde under sitt år i Drammen hatt en affære med innehaveren av Norsk Trekkspillretur A/S som gjorde alt i sin makt for å sette kjepper i hjulene for NAI. Norsk Trekkspillretur hadde som mål å samle inn alle typer instrument som «vanlige folk» ikke likte. Norsk Accordion Import Inc. gjorde det derimot svært godt og hadde et allerede et stort distribusjonslager for Nord-Norge. Disse to firmaene hadde i flere år vært i konflikt uten at de egentlig var klar over at de trengte hverandre. Nå hadde ledelsen i NAI fått nys i kjærlighetsaffæren og hadde truet med å offentliggjøre den. Dermed hadde Norsk Trekkspillretur tatt kontakt med Sandra Schmidt som villig hadde latt seg rive med. 

Stein Saks-Holmseth var i hvert fall glad at det ikke hadde vært noen drap denne påsken. I avisen leste han at også ranet i Stamsund nå i stort sett var løst. Politiet i Lofoten hadde sporet opp to menn, der den ene var tatt i en tråler der man også hadde beslaglagt mye av ransutbyttet. Den andre personen hadde man tatt på toget på vei til Trondheim. Han hadde hatt med seg en stor brun koffert, var gråhåret og hadde mørke klær da han ble tatt. Vent litt nå, tenkte politietterforskeren. Var ikke det han som sto i køen bak den gamle damen ved reisegodsekspedisjonen? Han hadde hatt følelsen at den mannen var en kjeltring da han hadde sett han. 

Skribent: Claes Lislerud

1 tanke om “SMJKs Påskekrim 2024

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *