SMJKs Påskekrim 2024

Ane Bangelsen var god venninne av Gro Stilke. Gro drev svingen gartneri og bodde i en firemannsbolig like ved Nord-Norges Salgslag. 

Huset hadde flere ulike beboere. Ole og Anne Hansen var et svært gjennomsnittlig ektepar. De hadde vært gift i 27 år, hadde to barn som var flyttet ut, og nå hadde de tatt seg råd til å kjøpe seg en litt finere Volvo etter å ha kjørt ulike VW de siste 15 årene. Anne var butikkmedarbeider hos Dressmann i byen. Ole var nylig pensjonert men hadde jobbet som snekker. 

Familien Pedersen var nyinnflyttede i huset. Herr Pedersen var industriarbeider og fru Pedersen var sykepleier. De hadde en sønn på 15 og ei datter på 6. Sønnen Jan-Erik hadde fått en Apachesykkel til bursdagen sin og denne var nå i flittig bruk. 

Hele huset var egentlig fylt opp med vanlige folk.

Gro Stilke eide en av leilighetene i andre etasje og om sommeren nøyt hun livet i på balkongen sin, men for å hindre innsyn fra togene som kjørte forbi hadde hun satt opp skjermer på balkong rekkverket. 

Den her skjærtorsdagen hadde Ane blitt invitert hjem til Gro for litt ost og vin. Nå skulle det bli en kveld med sladder og latter. Endelig så skulle Ane få en avslappende venninnekveld. Det hadde jo ikke blitt noe tid til det under politiutdanningen. 

I det hun kom opp til blokka, hadde Jan-Erik akkurat kommet hjem på sin sykkel og slengt den fra seg utenfor inngangsdøra. Faren sto å så dette og eksploderte i sinne. 

«Er det slik du behandler din nye sykkel, Jan-Erik!» utbasunerte faren.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *