SMJKs Påskekrim 2023

Del 6: Når dessertmagen skriker og nye opplysninger kommer fra krimtekniker Høystakk.
(En påskefortelling av Claes Lislerud)

Hvorfor i all verden stakk bonden Gard Eng av når han oppdaget kriminaletterforsker Stein Saks-Holmseth? Hvorfor virket det som han bokstavelig talt hadde satt mange spor etter seg på bensinstasjon i løpet av helgen da bensinstasjonseieren Benn Fjuul hadde forsvunnet? Holmseth hadde mange nye tanker i hodet når han på ny kjørte til Moteng. I det han stoppet ved gården til Eng fant han det best å bare observere. Kikkerten han hadde i bilen ble funnet frem. Det var ingen gårdbruker å se. Traktoren var også borte. Det var mange år siden gården hadde blitt malt og den bar mye preg av det. Holmseth kunne se at det var noen griser ved fjøsen, men ellers så det ut til at det var lite med dyr på gården. En gammel folkevognbuss sto parkert ved boligen, men å få den ut på veien ville nok blitt særdeles vanskelig, med tanke på hvor dårlig stand veien til gården var. Traktorvei var nok et mye bedre betegnelse på veien. Noen steder var det over 20 cm dype spor etter den tunge traktoren.

Nei her var det ikke mye mer å hente. Det var bedre å finne ut om Njål Høystakk hadde funnet ut noe mer. På turen tilbake mot storbyen svippet han innom Moteng Handel. Han ble så fysen på Krem Banan sjokolade.

Njål Høystakk kunne fortelle at Benn Fjuul ikke hadde blitt drept på bensinstasjonen. Han må ha blir lagt i smøregrava.

-«Kan du si noe om dødstidspunktet, Njål?»

-«Ja han døde en gang seint på lørdagsettermiddag. Da vi fant han hadde han vært død i ca 35 timer.»

-«Men hvis han er blitt lagt i smøregrava død. Da må han jo ha lagt der på søndagen, mens stasjonen var åpen?»

-«Nei det trur jeg ikke. Han kan ikke ha blitt lagt der når Pedersens bil sto der inne.»

-«Hvordan kan du være så sikker på det?»

-«Det er blodspor på kanten til smøregrava midt under der bilen må ha stått. Han må ha blitt dratt over garasjegulvet når det ikke sto en bil i garasjen.»

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *