SMJKs Påskekrim 2023

Del 1: Trim og flyulykke. En dårlig start på påsken.
(En påskefortelling av Claes Lislerud)

Det var rolig på Bodø Politikammer denne mandagsmorgen. Ute var det som vanlig et ufyselig vær. Tette snøbyger drev inn i havnebassenget. Vinteren ville ikke slippe taket i år. Politietterforsker Stein Saks-Holmseth satt med kaffekoppen å bladde i dagens utgave av Nordlands Fremtid. Han ville helst hatt Nordlandsposten, men den hadde politimester Wendt tatt denne morgenen, og Saks-Holmseth ville aller helst ikke møte han på mandagsmorgener. Sjefen var ikke helt enig i politietterforskerens fritidssysler. Stein var ganske glad i flaska og usunn mat. Carl A. Wendt var derimot svært aktiv mosjonist og tok seg gjerne en skitur opp til Skihytta i Bodømarka, selv på dager som denne. Som Holmseth overbevisende kunne argumentere var skitvær. Storm og uvær var det eneste som fylkeshovedstaden kunne ha. Vinterstormer, sommerstormer, vår- eller høststormer. Skitvær var det uansett årstid, mente Saks-Holmseth.

I avisa leste etterforskeren om den forferdelig flyulykken som hadde vært på Kanariøyene i det den svært nette sekretæren Ane Bangelsen stilt hadde stilt seg i døråpningen til Saks-Holmseths kontor. Frøken Bangelsen var i tyveårene, brunette og gikk som regel med kort skjørt. Holmseth var langt inne i artikkelen om ulykken da frøken Bangelsen hostet lett for å få oppmerksomheten rettet mot henne.

⁃ «Ja, frøken Bangelsen?» Spurte Holmseth.

⁃ «Det har kommet inn en etterlysning i løpet av helgen. Bensinstasjoneier Benn Ingar Fjuuls kone har ringt og meldt sin mann savnet. Han kom ikke hjem på lørdagsettermiddagen. Jeg har sendt ut signalementet til alle patruljer.»

⁃ «Hva med bensinstasjonen? Den var vel åpen igår?»

⁃ «Ja det tenkte jeg også, og det har jeg sjekket allerede. Den var åpen. Betjent Kristiansen hadde vært der igår og kjøpt røyk sa han. Men det var ikke Fjuul som sto bak disken. Det var en annen.» rakk Ane Bangelsen så vidt fortelle i det telefonen på etterforskerens skrivebord ringte.

Stein klarte så vidt å unngå å velte ut den kalle kaffen i det han strakk seg for å ta av røret, men avisen han hadde lagt på skrivebordet under samtalen med frøken Bangelsen sklei ned på gulvet å la seg så klart i sølevannet som hadde dannet seg ved Holmseths sko.

⁃ «Holmseth» svarte etterforskeren nok så irritert. Han hadde jo ikke fått lest ferdig avisen.

⁃ «Det er sentralbordet. Aksel Travers er på tråden»

⁃ «Takk, sett ham over»

⁃ «Kriminaletterforsker Saks-Holmseth»

⁃ «Ja goddagen du. Dettan var Aksel Travers. Æ jobbe som mekaniker på bensinstasjonen te han Fjuul å når æ gikk ned i smøregrava for å smøre Pettersens PV så snubla æ nesten i han Benn…»

⁃ «Snubla?»

⁃ «Jau, han Benn ligg dau dær nede»

⁃ «Vi kommer med en gang» svarte Saks-Holmseth og la på røret.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *