SMJKs Påskekrim 2021

Del 6: Saks-Holmseth må ta turen til Indre Salten for å få nye ledetråder.
En påskefortelling av Claes Lislerud.

For å finne ut mere om Stein Fjellberg måtte etterforsker Saks-Holmseth ta turen til Indre Salten. På Saltdal Lensmannskontor på Rognan fikk Saks-Holmseth mye ny informasjon. Fjellberg var fra et småbruk oppe i Saltdal, ikke så langt fra Røkland. Moren hadde vært sykepleier på Vensmoen Sanatorium etter krigen. Faren drev småbruket og Fjellberg hadde blitt interessert i sprengstoff etter han fant et granatlager som var gjenglemt fra tyskerne. Fjellberg utdannet seg til maskinfører og ble omsider også sprengningsbas.

Siv. Ing. Per Gulbrandsen fattet interesse for Fjellberg og ansatte han til sitt firma Per Gulbrandsen A/S. Per Gulbrandsen gjorde det stort på gjenoppbyggingen av Nord-Norge etter krigen og var en stor aktør ved utbyggingene av de nye NATO flyplassene i landsdelen.

Firmaet hadde nylig gått konkurs etter at tapene ble for store i forbindelse med byggingen av Kvalsundbrua i Finnmark, og Fjellberg var naturlig nok en av de 200 som hadde mistet jobben. I ettertid hadde han tatt de strøjobbene som han fikk tak på i distriktet. Deriblant hadde han vært med på tomteutgravingen til huset til Audiolog Døv.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *