SMJKs Påskekrim 2023

Del 8: Dramatikk på det gamle meieriet.
(En Påskefortelling av Claes Lislerud)

Britt Renslid var ikke å finne. Stein Saks-Holmseth og Ane Bangelsen spurte rundt blant folk på Moteng om når de hadde sett Britt sist. Når Ane og Stein banket på døren til bussjåfør Hilmar Rute fikk de et svar. Han hadde kjørt henne mot byen men at hun plutselig hadde hoppet av ved stoppestedet ikke langt unna gamle Moteng Meieri. Det gamle meieriet hadde stått tomt noen år. Virksomheten hadde blitt lagt ned i 1973 da Bodin meieri i Bodø tok over. Holmseth bestemte at de måtte ta turen dit for å se om de kunne finne noen spor etter Britt Renslid der. Vel fremme ser Stein en hvit Simca parkert ved det gamle meieriet.

-«Den bilen så jeg oppe ved stallen til Disponent Gullriksen her om dagen».

-«Var det hans eller var det Stina Gryn sin?» spurte Ane.

-«Nei, Stina har ikke bil. Hun er jo bare 17.»

I det de snakket om dette åpnet seg en port og to skikkelser kommer til syne. Først Britt Renslid og like bak en mann med pistol. Det var tydelig at han brukte Britt som skjold og at hun var tatt til gissel av mannen.

-«Ikke kom nærmere» skrek mannen

-«Bli her i bilen» sa Holmseth til frøken Bangelsen.

Mannen sto litt i skjul for at Holmseth kunne se hvem han var, men stemmen hadde han hørt før. Det var tydelig for Holmseth at dette måtte være disponenten, og at bilen måtte være hans. Men hvorfor hadde han tatt den eldre damen til gissel?

-«Hva er det du styrer med, Disponent Gullriksen» ropte kriminaletterforskeren.

-«Jeg gjør det som er det eneste rette»

-«Det er vel ikke rett det du gjør nå?»

-«Jo hun her skal lide samme skjebne som Benn!»

-«Og hvorfor det om jeg tør spørre?»

-«Fordi Benn og hun her har hatt et forhold.»

-«Å du er også forelsket i Britt, eller?»

I det dette spørsmålet blir stilt over gårdsplassen, ser plutselig Holmseth at porten sakte og lydløst går opp. I et raskt basketak klarer Ane Bangelsen å overta pistolen fra Gullriksen og i tillegg skyve han over kanten på rampen. Holmseth springer frem og overmanner disponenten. Ikke et skudd har blitt avfyrt og Britt Renslid virker temmelig upåvirket ut.

Stein Saks-Holmseth var ikke spesielt blid. Ikke fordi Gullriksen hadde truet dem, men for at Ane Bangelsen hadde gjort det hun hadde. At en sekretær hadde gjort politiarbeidet på denne måten og i tillegg satt seg selv i fare. Nei det var ikke bra. Og frøken Bangelsen fikk høre det.

Under avhørene av disponent Gullriksen kom det frem at Britt Renslid hadde hatt et mangeårig forhold til han. Bonden Gard Eng hadde kommet over at Britt og Benn Fjuul også hadde et forhold. Bak sjalusiens mørke gardin hadde Gullriksen dyttet Benn over ende og han hadde slått i bakhodet i en stein. Ved hjelp av bonden Eng hadde dem prøvd å få det til å se ut som en ulykke i smøregrava.

«Disse påskehendelsene tar knekken på meg» tenkte Stein Saks-Holmseth i det han skrev søknad til politimesteren om fritak for påskevakt neste år. Ane Bangelsen derimot. Hun måtte han prøve å få til å bli oppgradert til hans assistent.

Skribent: Claes Lislerud

2 tanker om “SMJKs Påskekrim 2023

  1. Da takker vi forfatteren for igjen å holde oss på pinebenken med sin påskekrim, takk Claes og er allerede begynt å vente på neste års krim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *