Til Mosjøen på Hjulebord

Gjengen i Mosjøen hadde tradisjonen tro invitert oss i Salten modelljernbane klubb på Hjulebord. I koronafrie perioder besøker klubbene hverandre annethvert år for litt hjulestemning med behørig mat og flytende, samt en og annen røverhistorie. Nå har vi forhåpentlig vis kommet inn på rutetabell for førjuls treff.

Etter en fin togtur, med innslag av varme pølser, vafler og passende drikke, ble vi tatt godt i mot på stasjonen. Etter innsjekk på Hotell Milano, gikk turen til klubblokalet. Kjølige forfriskninger med varierende frysepunkt ble rutinert servert av en svært serviceinnstilt hovmester Slind, og omvisning på det flotte anlegget sto også på menyen.

Hjulemiddag med innlagt quiz startet kl.20.00, og vi hygget oss med buffetens gaver av kald og varm mat, med passende fluidum. Kvelden gikk på skinner, og før vi visste ordet av det var alle stappmette, fornøyde og oppfylt med fornøyelige anekdoter og gode samtaler.

Etter en passelig tidlig frokost, ble vi hentet av Rolf Slind, som tok oss med til sitt eventyr av en togkjeller. Dette er en herremann med inngående kjennskap og kunnskap om jernbane, og da spesielt Nordlandsbanen i Helgelandsområdet. En berikende seanse, som hadde vart lenger, om det ikke var for allerede innkjøpte plassbilletter på Nordgående dagtog.

Takk for et flott døgn på Helgeland! Vi ses i Bodø 2022.

Frost

Image 23 of 23

Avgang fra Mosjøen. Frosten har strødd sukker på naturen. Vakkert.

Skribent: SMJKadmin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *