Her finner du bilder
fra våre kjørehelger

 

 


Her finner du videoer
fra våre kjørehelger

 

 

 

 

Tilbake til toppen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til toppen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til toppen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilbake til toppen!

 

 

Her presenterer vi våre siste nyheter:


Bloggen vår benyttes for å bringe kunngjøringer og informasjon ut til våre medlemmer og andre interesserte.

 

På denne siden finner du ting vi åpent diskutterer og som opptar oss som deltar, samt nyheter om ting vi har bestemmet oss for å gjennomføre.

 

Vi vil også prøve å bringe nyheter "Fra den store verden", som vi mener er av betydning for oss - og andre med våre interesser.


 

 

 

Siste nytt:

Siste informasjon står øverst
Klikk på bilder for full størrelse

 

 

Ifm med et tidligere møte med representanter for Bodø kommune og havnevesenet, fikk vi lovnad på at vi kunne få benytte et lokale på Molostua til samling og finpuss av de moduler vi vil stille ut med ifm 50 års jubileet den 7. juni i år - planlagt til jernbanerestauranten.
Den 17 april flyttet vi de første gjenstandene (Bukker til understell og dragere som holder modulene på plass) inn i dette lokalet, samtidig som planer for bruk og utrustning ble utvekslet.
Se flere detaljer her

 

 

Den 20. oktober fikk vi en gladmelding i fra Kulturkontoret i Bodø kommune; de ga oss delvis innvilget støtte slik at vi nå har startet opp for fullt med å bygge en modell av Bodø stasjon.
Kulturkontoret ønsker å støtte prosjektet sett i forhold til markeringen av Nordlandsbanens 50-års jubileum juni 2012, hvor modellen av Bodø stasjon slik den fremsto ved åpningen i 1962 vil være en flott dokumentasjon på de lokale forholden for femti år siden.
Videre heter det; at det er også ønskelig fra kommunen sin side å kunne bruke modellen i andre sammenhenger etter nærmere avtale, i tillegg til den markeringen Jernbaneverket har planer om når det gjelder selve jubileumsmarkeringen.
Siste status om prosjektet finner du her.

 

 

Vi - den harde kjerne - har bestemt oss for å bygge en kopi i HO av Bodø stasjon. (forutsatt at vi får en del midler i støtte). Hensikten er å ha modellen klar til jubileet neste sommmer. Etter planen - foreløpig - starter vi med 10 - 11 moduler, og tar sikte på de resterende senere. Du kan lese om prosjektet her

 

 

På klubbaftenen vi hadde den siste dagen i juni fikk vi besøk av en journalist og en fotograf fra avisa Nordland (http://www.an.no). Besøket resulterte i en artikkel over tre fulle sider i avisa - og det ble publisert lørdag 9. juli 2011. Vi har samlet utklippene i 2 pdf filer som du kan se her for forsiden og her for midtsidene.

 

 

Relativt tidlig i år bestemte "den harde kjerne" i SMjK seg for å dra til Trondheim etter invitasjon fra TMjK om å besøke dem på årets messedager i april. Så biletter ble bestilt og programmet ble lagt opp, slik at vi skulle få mest mulig igjen for turen.

- og det fikk vi -

Du finner noen bilder fra turen her, og noen videosnutter finner du under:
©: Claes Lislerud
Sven overrasker
med blink
©: Claes Lislerud
Trønderne kjørte
Di3
©: Claes Lislerud
Vi (Claes) stilte
med dagtoget
fra Bodø
til Trondheim

 

 

På møteaften den 13 januar ble vi eninge om at Sven - på sin kommende tur til "Uniten" skulle kjøpe inn en kontrollenhet og noe tillegg til det eksisterende "Digitrax" utstyret vi har, (og for å kunne returnere våre lånte effekter til Claes). Etter noen klargjøringer, ble det oppnådd enighet om at vi skulle gå for følgende utstyr:

- DCS100 Command Station 5 amp Booster -

fordi denne gir full DCC adressering og håndtering og er fremtidrettet i tilstrekkelig grad for klubbens virksomhet. Denne enheten vil inngå i det

- Super Chief Xtra Set -

Starter settet som vi har bestemt oss for å anskaffe idet vi også må ha en utvidet håndholdt enhet

-DT402 Super Throttle -

pga programmering av diverse dekodere. Samt at vi har funnet ut at vi trenger et par

- Digitrax LocoNet Universal Interconnect Panel UP-5 - i tillegg til det som inngår i Starter pakken. I tillegg ønsker vi oss en "ren" booster som kan levere nødvendig strøm til driften av et større stasjonsområdet i tillegg til øvrige moduler. Denne blir pt stående på ønskelista (DB200+ 8amp Booster).

Bilder og beskrivelser finner du på denne siden.

 

 

Før Hans-Jacob dro nordover sa han vi måtte ha Hopensvingen "kjøreklar" til han kom tilbake. Dette måtte jo vi andra ta alvorlig, så vi har stått på med oppgaven. Landskap er formet og delvis "snødekket" (gips), Modulkoplinger er klargjort ~ Status kan sees i bildeoversikten under Hopensvingen ~ Så dersom Claes - som har et par dager til overs i denne juletiden - får utnyttet tiden vel - så skulle alt være klart til å frakte "akevitten" (som HJ må fremskaffe) gjennom Hopensvingen den 16. desember. Vi må riktignok ommøblere litt i lokalet; Kafévogna må flyttes for at vi skal få inn stasjoner og hele Hopensvingen. Sven tok på seg oppgaven med å tegne opp en løsning - og den kan du se her. Så nå gjenstår arbeidet med å rydde plass, feste skinner og kople sammen, så ER HOPENSVINGEN KJØRBAR.
Og her kan du se bilder fra resultatet.

 

 

På vårt siste møte ble det diskuttert - mulighetene for å realisere en modell i (HO) tilpasset FREMO av Bodø stasjon. Primært er det en målsetting - dersom det blir ralisert - å få denne ferdig "kjørbar" til jubileet i 2012. Dette vil sansynligvis kreve at vi får et nytt tilholdsted - noe vi til stadig prøver å finne.

 

 

Våre "husmodeller" lider av at vi har plroblemer med å skaffe oss de rette vinduer. Claes mener han har funnet svaret på dette og vil bestille noen etter mål - så får vi se hvordan det går.


 

 

Andre nyheter:Vi klarte ikke å få til en juletilstelling før jul. Det ble derfor bestemt at vi skulle lage til en Hjulfest den 20. januar 2012. Det meldte seg på 6 personer, og vi avviklet en svingende hjulfest på vår hjemlige restaurant - Den Gamle Jernbanerestaurant - nå driftet av Diplomat. Nydelig vin og 3 retters middag. Før fremmøte hadde vi en liten apretiff på Svens lokaler i Sjøgata. Du kan se bildene her.


 

 

I månedsskifte feb/mar fikk vi besøk av Toggruppen helgeland som kom med gode tips og moralk støtte, før de reiste videre. Her et par bilder fra toggruppen: (klikk for større bilde)

 

©: Claes Lislerud
Toggruppen
Helgeland
©: Claes Lislerud
Ditto

 

 


På møtet 25 november fikk vi besøk av en med felles interesse fra Sandnes - Einar Undal. Han fulgte godt med på vår måte og forme terreng på (Hopen) og stillte opp for et bilde sammen med vår formann. Forøvrig utvekslet vi mange erfaringer.


 

 

 

 

 

 

 

 

logo bbilde