Tilbake til toppen!


Informasjon om
og bilder fra Ringbanen vår


Klikk på bildet for full størrelse

 

 

 

 

Vi har bestemt at vi skal benytte felles moduler - unntatt Bodø stasjon moduler - til å sette dem sammen til en ringbane.
Samtidig har vibestemt at vi skal lage en tilpassingsmodul - dersoom nødvendig - for å få rundbanen optimalisert.
Sven tok på seg oppgaven med å tegne ut og sette sammen eksisterende moduler, inkludert Oteråga - som var litt kanibalisert, samt om nødvendig at tegne en tilpasningsmodul.
En tilpasningsmodul var nødvendig og denne ble satt i produksjon.
I februar ble det bestemt at vi skulle sette opp denne ringbanen på lokalet, Bodø stasjon ble ikke berørt (såvidt), og primo mars ble den satt opp. Den ble ferdig koblet medio mars med LocoNet og kjørestrøm fra Orgelet, og har siden vært under justering ifm kjøring av tog.
Siden ringbanen inneholder to stasjoner (Fiplingdal) og (Grungen) samt ett krysningsspor (Oteråga) kan det kjøres flere tog og i begge retninger, selv om det i hovedsak er enkeltspor i denne ringbanen.
Du kan se detaljene om modulene i de resoektive prosjeter.
Vi fikk besøk av ett ROCCO ICE HD Videolok som sendte via IP og med en Tab. kunne videoen vises og loket styres. Erfaringene fra denne vido-opplevelsen er at vi må utbedre landskapet rundt skinnegangen.


 

©: Jan H. Tveter
Oteråga danner
en langside av
Ringbanen og er
koblet videre
til Hopen
©: Jan H. Tveter
Hopen danner
en 90 graders
vendesving, og
går videre til
en skjeringmodul
©: Jan H. Tveter
Denne er koblet
til Fiplingdal st.
som igjen er er
koblet til Grungen


©: Jan H. Tveter
Grungen er igjen
koblet til
vendesløyfa.
©: Jan H. Tveter
Vendesløyfa danner
en ny endesving,
og er koblet videre
til
tilpassningsmodulen
©: Jan H. Tveter
Tilpasningsmodulen
er koblet til broa,
som igjen er koblet
til Oterågastrekningen.


Du finner en lenke til ett pdf dokument som angir den plassering vi har gitt ringbanen i nåværede lokale og hvordan utformingen på denne er. Merk at Bodø stasjon er uberørt og ikke er flyttet unna, da denne skal stå, selc om vi endrer litt på de øvrige moduler.

©: Jan H. Tveter
Til slutt ett
bilde av det
Videoloket som
besøkte oss!


Vi har også bestemt at vi skal tilrettelegge for ett eget styringssystem som vi kan ta med oss sammen med ringbanemodulene, uten å demontere enheter fra orgelet. Dette blir plassert i en koffert som inneholder:
1 stk kontrollenhet DCS 51
1 stk datainterface av PR3 Typen
1 stk WiFi accesspunkt router
Nødvendige kabler/ledninger/strømforsyninger/styrekontrollere
Grunnen til at vi tar med en accessrouter er at vi vil demonstrere styring fra en smart-telefon. Se hvordan du laster ned en App til din Mobil les mer om dette i JMRI (Ett "open source" nettsted der det finnes forskjellige styringssysemer og tips for modelljernbaner som styres digitalt)

logo bbilde