Vil du se mere om hva Bodø kan by på Klikk her

 

 

 

 

Tilbake til toppen!

 

 

 

Salten Modelljernbane Klubb

har gjennom et par år sett sin framvekst i Bodø. Klubben ble formelt startet i Bodø den 11. august 2010 gjennom opprettelse av et interimsstyre og et forslag til vedtekter. Interimsstyret fungerte til det første ordinære årsmøtet ble avholdt 10. feb 2011. Vedtektene ble da noe forandret (se detaljer under "styre og stell"), men intensjonen er fortsatt å arbeide for å spre kunnskap om modelljernbane - spesielt for Saltenregionen - og derigjennom - en større medlemsmasse.

 

 

Spiren til klubbdannelsen (uten i vår formanns hode) ble muligens lagt ifm en utstilling i Nordlandshallen der forskjellige interesseorganisasjoner fikk areal til å vise frem hva de bedrev. (Vi kalte oss Salten Modelljernbane Klubb - selv om vi bare hadde snakket løst om det på denne tiden). Her meldte Claes oss på og stilte med noen moduler (Grungen +), samt fartøy og bilmodeller.
Hans-Jacob stilte med en liten N-skala bane og Jan viste fram egenprodusert styringssystem for modelljernbane. Du kan finne noen bilder fra denne utstillingen her.

 

Etter en flakkende tilværelse fra kjeller til garasje og noen ganger lunsjrom, fikk vi omsider ett tilholdssted av litt mer langsiktig varighet i Stormyraveien, der vi fikk organisert oss. Senere fikk vi være i Sjøgata (et sted vi likte oss godt), før vi via diverse "lagersteder" i dag er på Gamle Kirkhaugen skole. I den delen som var Auditorium. (Parkeringsplassen og opp trappa). For dere som ikke er kjent i Nedre Rønvik er Kirkhaugen skole den store bygningen, og vi holder til der det er merket SMJK på kartet.). Etter det vi er forespeilet, vil dette være vårt tilholdssted ut det neste året. Deretter må vi ut på jakt etter et sted å være igjen.

 

I klubben har vi bestemt oss for å benytte FREMO som standard på våre prosjekter, med noen lokale tilpasninger innen enkelte modulenheter.
Her holder vår formann og initiativtaker på med en kjøretest på et par FREMO moduler.
I det private bruker medlemmene både Märklin (HO), diverse likestrøm og N-serie utstyr.

 

I klubben vil vi innarbeide bruk av vår Blogg til oppdatert informasjon og for å varsle hendelser av interesse for klubbens medlemmer og støttemedlemmer. Innlegg i Bloggen vil være begrenset med innlogging som er passordbeskyttet, mens kommentarer til innlegg ikke krever innlogging eller passord.

 

Vi holder på med å gi informasjon om vår virksomhet i forskjellige tidsskrift og nettsteder. Først ute med en artikkel om vår virksomhet var Hobbybladet Modell & Elektronikk, som i siste nummer presenterer oss med en nesten 2 siders artikkel.
Sommeren 2011 kom Avisa Nordland med en artikkel på 3 sider i Weekend-utgaven. Pdf filer av denne artikkel finner du her for forsiden og her for midtsidene.

 

 

Dersom du har noe interesant å formidle til oss her i klubben - gjør det gjerne ved å benytte E-post til vår formann

 

 

Har du noe på hjertet angående våre WEB-sider; send en E-post til WEB-master

 

 

 

logo bbilde