SMJKs Påskekrim 2021

Del 1: Kjøttkaker og vassent øl. Gullstrupene vender hjem til Påske.
(En påskefortelling av Claes Lislerud)

Avgangen fra Trondheim hadde vært 10 min forsinket siden det var mye reisegods fra toget fra Oslo som skulle med nattoget til Bodø. Men begge de to Di3ene framme i front gikk på trinn åtte for å ta igjen det tapte opp bakkene etter Stjørdal.
Siden det snart var påske var toget fullt av blandet annet, studenter og soldater som skulle hjem til sine familier. En og annen handelsreisende var også om bord.
I sovekupé Nr. 4 i vogn 26 holdt søstrene Lutt på å gjøre kveldsstellet. Trude Lutt var 23 år og storesøster Tone på 26 år hadde vært i Ålesund på korstevne. Trude var sangpedagog og sang sammen Tone i kirkekoret. Tone var nylig gift med audiolog Inge Døv som jobbet på øre-nese-hals avdelingen ved Nordland Sentralsykehus i Bodø.

Tidligere den samme kvelden hadde Tone og Trude spist middag på Jernbanerestauranten på Trondheim Stasjon. Jentene hadde spandert på seg kjøttkaker i brun saus, siden det hadde blitt litt billigere på turen til Ålesund enn beregnet.
På bordet bak Trude satt en middelaldrende ganske kraftig mann med en pils fra Dahls Bryggeri. Mannen var kraftig irritert over det han mente var en øl som ikke smakte noen ting, og at han like så godt kunne tatt seg et glass vann.

Skribent: Claes Lislerud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *